Skip to main content

Uw specialist in open haarden voor Valkenswaard en omstreken

Open haarden, gaskachels, gesloten haarden, inzetkachels en meer!

Open haarden brengen gezelligheid en sfeer in uw huis. Er zijn verschillende open haarden waar u uit kunt kiezen. Als installateur van open haarden in Valkenswaard en omgeving help ik u graag om de juiste keuze te maken. Voor een persoonlijke afspraak belt u 06 233 93 133. Ik kom graag bij u langs.

Open en gesloten haarden

Het is mogelijk om houthaarden en gashaarden met een open of gesloten verbranding te installeren. Bij een open verbranding haalt de haard zuurstof uit de ruimte weg waarin deze is geplaatst, om zo te kunnen branden. Houthaarden en Gashaarden met een open verbranding hebben een verticale schoorsteen nodig die uitkomt in het vrije uitmondingen gebied ( hoogste punt van het dak ) en een lucht toevoer pijp rechtstreeks van buiten. Dit kost niet alleen veel, het levert ook minder warmte op dan bij gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem. Bij een gesloten verbrandingssysteem wordt bij een gashaard , door een kanaal zowel rook afgevoerd als lucht toegevoerd. Bij gesloten houthaarden wordt de lucht direct aangesloten van buiten , en deze zal wel naar het vrije uitmondingen gebied moeten uitkomen qua afvoeren van de rookgassen.
Bij een gesloten gashaard is een verticale schoorsteen is niet nodig, zolang het afvoerkanaal door het dak of een muur kan worden aangelegd. Het rendement van het gesloten systeem is veel hoger. Wilt u uw houthaard liever ombouwen naar een gashaard? Ook dat kan openhaardenwerk.nl!

Afvoerkanalen & onderhoud

Uiteraard verzorg ik alles van aansluiting tot afwerking van de open haarden in Valkenswaard en omgeving. Dat betekent dat er ook rookkanalen worden aangelegd en ventilatoren worden geïnstalleerd voor een veilig gebruik van de open haard. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor boor-, metsel-, stucwerk, elektra en periodiek onderhoud.
Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op en ik kom graag bij u langs om u meer te vertellen over de mogelijkheid van een open haard in uw woning.