Skip to main content

Schouwen, open (gas)haarden en speksteenkachels

De sfeervolle creaties van Hans van der Vorst

Hans van der Vorst uit Eindhoven inspireert, adviseert en installeert. Het aanbod haarden is ontzettend groot. Daarom kom ik graag naar u toe om samen met u te bespreken wat uw wensen zijn en wat het beste in uw woning past. Uw eigen haard is immers goud waard? En is de haard af, dan kom ik graag bij u terug voor periodiek onderhoud.

Laat Hans uw open haard plaatsen rondom Eindhoven

Bij Hans van der Vorst heeft u de keus uit heel veel verschillende modellen. Doordat ik al meer dan 25 jaar werk als installateur van deze haarden, zorg ik ervoor dat u ook snel en probleemloos kunt genieten van uw nieuwe haard.

Wilt u er óók binnenkort warmpjes bij zitten?

Bel mij dan op 06 233 93 133 voor een afspraak. Ik kom graag bij u langs.
Haarden Eindhoven

Buitenhaarden – tuinhaarden – terrashaarden – buitenkeukens

U wilt zich eens oriënteren over de mogelijkheden van een buitenkeuken, tuinhaard, terrashaard, vuurkorven of vuurschalen én de talloze accessoires? U bent van harte welkom! Tip: Neem bij een bezoek enkele foto’s en de afmetingen van uw terras of overkapping mee.

Accessoires tuinhaarden en terrashaarden

Bij ons heeft u ook een ruime keus uit bijpassende accessoires voor tuinhaarden en terrashaarden om te grillen, bakken of braden, zoals bijvoorbeeld:
Wok – Wokken is gezond én lekker!
Het op Indische wijze roerbakken van vlees- en groenteproducten gaat heel makkelijk op uw buitenkeuken.
Wokken: gezond, snel en vooral… erg lekker!
Wokken is gezond én lekker! Het op Indische wijze roerbakken van vlees- en groenteproducten gaat heel makkelijk op uw buitenkeuken. Wokken is erg populair. U roerbakt alles in één gerecht. U maakt vlees, vis, groente en/of aardappeltjes op smaak met olie woksaus naar keuze en u eet niet alleen gezond, maar ook nog eens snel en makkelijk! U kunt uw wok combineren met een bbq-rooster, kookpan of steakpan voor nóg meer mogelijkheden.
Ongekende mogelijkheden, biedt het gebruiken van meerdere accessoires tegelijk! Zo combineert u de wok met de steakpan en bakt u een heerlijk stuk rundvlees of een lekker visje, terwijl u in de wok champignons, scampi’s, champignons, paprika’s, peper, uien of aardappeltjes roerbakt. Uw buitenhaard verandert op die manier in een droomkeuken!
Pizza oven – Leuk en lekker: Een zelf gemaakte verse pizza!
Onze keramische pizza-oven biedt talloze mogelijkheden
Onze keramische pizza-oven biedt talloze mogelijkheden. Door deze pizza-oven wordt uw buitenkeuken wel heel speciaal! U heeft geen aparte pizza-oven meer nodig, maar krijgt wel de sfeer en lekkere geur van het bakken van een verse pizza. Ook stooft u hierin makkelijk een vleesgerecht of bakt u knapperige stokbroodjes. Super romantisch bij een ‘dinner for 2’ of een onvergetelijke herinnering voor uw klein(e)kinderen…
Vetvangschaal – Voorkom lekkend vet op uw terras, gras of vlonder!
Met de vetvangschaal onder uw bbq-rooster blijft alles schoon!
De vetvangschaal is gekoppeld aan uw rooster maar draait separaat.
Gebruik de vetvangschaal nooit in de haard maar vang het vet op wanneer u het rooster naar buiten draait. De vetvangschaal helpt u om de boel schoon te houden omdat lekkend uw haard, terras of vloer niet kan vervuilen.
U krijgt spijt als u de vetvangschaal niet gebruikt; een fantastische accessoire die alleen maar voor meer plezier zorgt bij het bbq-en!
Argentijnse steakpan – De steakpan is prima te combineren met uw bbq-rooster.
De platte steakpan is bij uitstek geschikt voor het bakken van rundvlees- en visproducten. De Argentijnse steakpan is zowel praktisch als veelzijdig: snel even iets opwarmen of bakken? Een kleinigheidje bereiden voor bij de borrel? Met de Argentijnse steakpan kan dat in een handomdraai!
Bak lekkere rundvleesproducten en houd ze mals doordat ze in hun eigen vocht sudderen. Serveer een mooi visje net zo fraai als deze uit de verpakking komt omdat uit elkaar vallen door uitdrogen niet meer voorkomt!
Roerbak scampi’s, aardappeltjes, uienringen, champignons, paprika’s of pepers, terwijl uw tournedos van raw naar medium suddert…
Kookpan met warmhoudstoof – Goulash, glühwein of erwtensoep met worst buiten bereiden?
Dit lukt ook in de winter fantastisch met de kookpan met warmhoudstoof op uw buitenkeuken. Ook maakt u zo een heerlijke paëlla of een lekkere warme chocomel voor de kinderen. De kookpan met warmhoudstoof is eenvoudig te combineren met de wok en de steakpan. De kookpan is verkrijgbaar in 4, 6 en 11 liter.
Elektrisch draaispit – De mogelijkheden zijn ongekend.
U tovert uw buitenhaard in een mum om in de buitenkeuken van uw dromen! De mogelijkheden zijn ongekend met het elektrisch draaispit. Een overheerlijk vleesgerecht aan het spit, de vetvangschaal gevuld met rode wijn, fruit en mosselen. U dekt alvast de tafel voor een ongekend culinair festijn. Wanneer u het elektrisch draaispit uitbreidt met de speciale grillkorf, dan kunt u op dezelfde manier ook heerlijke spare-ribs, chickenwings, gebakken groenten of een combinatie daarvan bereiden. Uw buitenkeuken is pas echt compleet met een elektrisch draaispit.

Kies een categorie om de verschillende impressies te bekijken.

Alle afbeeldingen zijn gemaakt van eigen werk!

Buitenkeuken

Twijfelt u tussen een buitenhaard of een buitenkeuken? Kiezen hoeft niet! Onze buitenhaarden van Girse Design zijn heel eenvoudig ook in te richten als buitenkeuken. Er zijn diverse mooie en praktische accessoires verkrijgbaar waardoor uw buitenhaard in een handomdraai verandert in een geweldige buitenkeuken! Zo wordt het een pizza-oven, brengt u een elektrische draaispit aan, wordt het een wok, barbecue of gebruikt u een spiezenset. Het zijn maar enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die uw buitenkeuken biedt. Veel van deze accessoires zijn bovendien te gebruiken in open vuur, zoals in vuurkorven en vuurschalen.

Vuurkorven en vuurschalen

Lekker buiten zitten, ook op kille zomeravonden of zelfs in de herfst of winter? Met onze vuurkorven en vuurschalen geniet u ook als de dagen korter worden nog volop van warmte en gezelligheid in uw tuin. Wij hebben alles in huis voor sfeervolle momenten rondom het vuur, zowel binnen als buiten. Genieten van het altijd fascinerende vlammenspel, marshmellows roosteren of popcorn maken met de kinderen. Maar ook koken in een sudderpot, of heerlijk barbecueën of grillen; het kan allemaal met onze accessoires voor vuurkorven en vuurschalen.

Accessoires voor vuurkorven en vuurschalen

Wilt u uw vuurkorf of vuurschaal ook gebruiken als grill of barbecue? Dat kan prima! Openhaardenwerk.nl heeft naast vuurkorven en vuurschalen een groot aanbod aan leuke accessoires die voor nóg meer sfeer zorgen in uw tuin, zoals:
Popcornpan
Gezellig samen met uw kinderen popcorn maken in de popcornpan. De heerlijke geur van verse popcorn, daar gaat toch niets boven?
Marshmallows roosteren
Lekker in de winterse kou marshmallows roosteren boven de vuurkorf of vuurschaal, samen met de kinderen. Even blazen en …smullen maar!
Gietijzeren sudderpotten
In een gietijzeren sudderpot bereidt u de lekkerste gerechten in uw tuin. Terwijl u relaxed achterover leunt in uw loungeset, geniet u van de lekkerste geuren die opstijgen uit de sudderpot.
Barbecueroosters
Een van onze best verkochte accessoires is het barbecuerooster. Zo maakt u in een handomdraai een barbecue van uw vuurkorf of vuurschaal; twee vliegen in één klap dus.
Onderplaten voor vuurkorf of vuurschaal
Een onderplaat voor uw vuurkorf of vuurschaal is praktisch én veilig. U plaatst de plaat onder de vuurkorf of vuurschaal en uw terrastegels, vlonder of gras wordt beschermd tegen hitte en vonken. Ook is het eenvoudiger om de as op te ruimen. De onderplaat wordt dan ook wel asopvangbak genoemd. De asopvangbak leegt u eenvoudig in de kliko.

Gesloten Gashaard

Een gesloten haard is een haard met een glazen afsluiting. Dit levert meer warmte op dan een open haard. U behaalt hiermee wel 60-80% warmterendement. Bovendien is een gesloten haard natuurlijk een stuk veiliger in een omgeving met kleine kinderen of huisdieren.
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden
 • Gesloten haarden

Open Gashaard

Een open haard roept gevoelens van nostalgie op. U voelt de warmte van de vlammen en hoort het hout knetteren. Hierdoor wordt in veel mensen een oergevoel aangewakkerd. U kunt uren naar het vuur staren…
 • Open gashaard
 • Open gashaard
 • Open gashaard
 • Open gashaard
 • Open gashaard

Ingebouwde hout haarden open/gesloten

Met een houten inbouwhaard combineert u het beste van twee werelden. U krijgt de uitstraling van een open haard met de veiligheid en warmte van een kachel. Bovendien is een inbouwhaard energiezuinig en past deze bij elk interieur.
 • Ingebouwde hout haarden open/gesloten
 • Ingebouwde hout haarden open/gesloten

Hang- of losstaande Gaskachel

Misschien klinkt het niet zo gezellig, een gaskachel. Maar de naam zegt niet alles. Gaskachels zijn wel degelijk uitermate sfeervol en comfortabel en bovendien heel eenvoudig in het gebruik. Ze zijn er in verschillende modellen en uitvoeringen.
 • Hang- of losstaande Gaskachel
 • Hang- of losstaande Gaskachel
 • Hang- of losstaande Gaskachel
 • Hang- of losstaande Gaskachel

Hang- en losstaande Houtkachel

Met een houtkachel waant u zich in andere tijden. Niet alleen door de geur en het geluid van knisperend hout, maar ook door de uitstraling van de kachel zelf. Toch liever modern? Ook houtkachels zijn er in diverse uitvoeringen, van strak tot klassiek.
 • Hang- en losstaande Houtkachel
 • Hang- en losstaande houtkachel
 • Hang- en losstaande Houtkachel

Schouw met Hout- en Gashaarden

Geniet van mooie momenten bij de schouw. Met een flakkerend vuur dat licht werpt op uw schouw. U heeft de keuze uit diverse steensoorten. Er zijn frontschouwen en omloopschouwen: de frontschouw staat vóór de haard, de omloopschouw eromheen.
 • Schouw met Hout- en Gashaarden
 • Schouw met Hout- en Gashaarden
 • Schouw met Hout- en Gashaarden
 • Schouw en Hout- en Gashaarden
 • Schouw en Hout- en Gashaarden
 • Schouw en Hout- en Gashaarden